Gombaleves csipetkével
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 10 dkg vöröshagyma
- 5 evőkanál olaj
- 50 dkg gomba
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 2 evőkanál liszt
- 3 g őrölt fehér bors
- 0.5 dl tejszín vagy tejföl
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, szeletekre vágott gombát. Megsózzuk, apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá. Megvárjuk, míg a gomba leve elfő, ezután liszttel megszórjuk, még párat keverünk rajta, hogy a liszt ne maradjon nyers. Felöntjük csontlével vagy vízzel, őrölt borssal fűszerezzük, és átforraljuk a levest. A végén tejszínt vagy tejfölt rakunk bele. Csipetke: lisztet összegyúrjuk a felvert tojással és egy kevés sóval. Apró darabokat csipegetünk belőle, és forrásban lévő levesben vagy vízben készre főzzük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.